Festonneren

 Festonneren is het omboorden van tapijt met garen. Voor dit festonneren maken wij uitsluitend gebruik van kwaliteitsgaren. Dit garen is uit één draad gesponnen waardoor het pluizen en breken van het garen aanzienlijk wordt gereduceerd. Hierdoor blijft de festonrand langer mooi en strak.

banderen2

banderenBanderen is het afzomen van natuurlijke tapijten zoals Sisal of Kokos met een 7 cm (3 cm in zicht) of 11 cm (5 cm in zicht) brede katoenband

banderen toepasbaar in vele kleuren

 

banderen

De Kragge werkt met professionele festonneermachines waarmee het door u gekozen tapijt netjes wordt afgewerkt met garen, afgestemd op de kleur van het tapijt.

festonneermachine

banderen Ook de perfecte oplossing bij maatwerk voor bv boot of caravan.

 

garenVan elk tapijt kunt u een karpet laten maken.

De Kragge streeft er naar u een zo groot mogelijke keuze in kwaliteitstapijten te bieden. Hierbij hebben wij een selectie gemaakt van tapijtsoorten die het beste als vloerkleed zijn te verwerken.  Van belang is dan wel dat de afgesneden kanten van het door u gekozen tapijt mooi omgezoomd zijn.

Festonneren is de meest traditionele afwerking van vloerkleden.
Hierbij worden de randen van het karpet afgewerkt c.q. omgezoomd met een bijpassende kleur garen. Alle soorten tapijt zijn geschikt om te festonneren, behalve natuurtapijt.*

Festonneer afwerking

Een traditionele afwerking van uw karpet is festonneren. Uw karpet krijgt een nette afgewerkte rand van garen die bij de kleur van uw karpet past. Deze techniek wordt al vele jaren door ons gebruikt en is nog steeds erg populair. Uw karpet straalt volop klasse uit!

festonneren

Blindzoom houdt in dat uw karpet wordt afgewerkt met een katoenen rand uit onze 24 kleurige katoen collectie. Van deze rand is ongeveer minder dan 1cm zichtbaar. Deze exclusieve afwerking geeft een zodanig effect aan uw karpet dat het volume van het karpet beter zichtbaar wordt.

blindzomen

Volumekarpet Bij een volume afwerking worden de randen van het tapijt omgevouwen. Aan de rugzijde van het tapijt wordt dan een antislip laag aangebracht. Deze volumieuze tapijten afwerking is uiterst geschikt voor hoogpolige tapijten. Door de randen om te vouwen en te verenigen met een rubberonderlaag, krijgt uw karpet een warme en volle uitstraling. Hiermee creëert u bij dit uniek afgewerkte karpet een voluminieuze en luxe look!

volumekarpet

 

volumekarpet                                                                 Eventueel kunt u het karpet met ondertapijt laten maken      volumekarpet

banderenbandeerranden

Banderen katoen Uniband Voor een meer natuurlijk effect van uw karpet, kunt u ook kiezen voor de katoenen randafwerking. Er zijn genoeg mogelijkheden in variatie en kleur. Deze 6 cm brede rand geeft een rustig en natuurlijk karakter aan uw karpet.

banderen

Banderen Kunstleer De kunstlederecollectie bestaat uit meerdere motiefen, oa een Lederlook, een Crocolook en een Linnenlook. Deze motiefen zijn te verkrijgen in 6 kleuren met een zichtzijde van 6cm.

banderen kunstleder

Bij natuurtapijt wordt niet gefestonneerd. U kunt uw vloerkleed van sisal, kokos, zeegras of wol eventueel laten banderen. Hierbij wordt een decoratieve (textiel)band langs het tapijt gezet. Wij bieden een ruime keuze aan banden, van katoen tot leer of suede in diverse kleurvariaties.  

natuurtapijt

natuurtapijt

natuurtapijt

Voorbeelden van traplopers gebandeerd en gefestoneerd

traplopertraploper

traploper

 

gefestonneerde karpetten

Uw karpet gratis gefestonneerd

de Kragge werkt met professionele festonneermachines waarmee het door u gekozen tapijt netjes wordt afgewerkt met garen, afgestemd op de kleur van het tapijt.